Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların kendi bölgelerine ait yöresel ürünlerini ve kültürlerini tanıttığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) bu yıl yirmincisi gerçekleşecek. EMITT Fuarı’na sık sık katılım gösteren Söğütlü Belediyesi, bu yıl da fuardaki yerini alacak.

Söğütlü’nün tabiat güzelliklerini ve kültürel kimliğini ortaya çıkaran broşür ve kitapların, hediyelerin yanı sıra farklı etkinliklerle de Söğütlü'nün tanıtılmasını sağlayan Söğütlü Belediyesi, dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan EMITT Fuarı için hazırlıklarına başladı. Fuar organizasyonu ile ilgili Belediye Başkanı Hüseyin Genç yaptığı toplantıda şunları ifade etti:

"Emitt Fuarına 2015 yılında da katıldık ve çok güzel geri dönüşler aldık. Bu sebeple Söğütlü Belediyesi olarak bu yıl çok sayıda fuara katılmayı planlıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin bir araya geldiği turizm fuarları ilçedeki turizmin canlandırması ve turist sayısının arttırılması bakımından önemli. Bir önceki fuarda Söğütlü Belediyesi oldukça dikkat çekti ve kalabalık misafir gruplarını ağırladı. Bu yıl da standımızı imkanlarımız ölçüsünde geniş tutmaya çalıştık. Stantta Söğütlü ile özdeşleşmiş manda sucuğu, manda yoğurdu, pancar pekmezi, keşkek ürünleri sergilenecek. Söğütlü'nün tabiat güzelliklerin ve kültürünün ön plana çıkarıldığı Söğütlü'yü tanıtan bir sunum yapılacak. 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Emitt Fuarı'nda tüm dostlarımızı aramızda görmekten onur duyarız ve inşallah fuarın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.