Eğitimin ilk üç günü Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlerden 60 öğretmene, son gün ise gönüllü katılım gösteren Müdür Yardımcılarından 55 yöneticiye verilmiştir. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı teknik destek projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimler Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Dr.Yusuf Bayar tarafından verildi.

Proje koordinatörü psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Rukiye Bütün'ün, genel koordinasyon olarak Gökhun Murat Güvendi'nin, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin teknik katkılarıyla hazırlamış olduğu bu çalışma konusu; okul öncesi dönemden orta öğretim dönemine kadar bütün eğitim öğretim kademelerinde görülebilen büyük bir problemin çözümlenmediğinde yaşamın geri kalan kısmında daha büyük sorunları beraberinde getirmesi noktasında erken müdahale yöntemlerini ifade etmektedir.

Eğitim içeriğinde; Akran Zorbalığı, Zorba ve Kurbanın Özellikleri, Bütüncül Okul Yaklaşımında Akran Zorbalığını Önlemenin Yolları konularına yer verilerek Bütüncül Okul Yaklaşımı Çerçevesinde Okulda Yürütülen Çalışmalar, Zorbalığı Önleme Stratejileri konu başlıklarında öğretmenlerin uygulamalı atölye çalışmalarının yapılması sağlanmıştır.

Eğitimde katılımcılar var olan problemleri birbirleri ile paylaşarak çözüm yolları üzerinde bilgi alış verişinde de bulunma imkanı sağlayabilmiştir.

Eğitim Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç ve İlçe Şube Müdürü Atalay Gürbüz'ün katılımcılara sertifika vermesi ile sonlandırılmıştır.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; 'Çocuklarımızın gençlerimizin eğitim öğretiminde emeği geçen, gönüllü olarak eğitim almaya başvuruda bulunan 115 katılımcıya teşekkür ediyoruz. Yıl boyu sizlerin talepleri doğrultusunda farklı eğitimler ile öğretmenlerimizin yeterliliklerini arttırma çalışmaları devam edecektir.' denildi.