Merhabalar efendim;

Geçtiğimiz günlerde işimiz gereği ilçe gündemlerinde ne var ne yok diye ilçe haber sitelerine bakınırken gözüme bir haber ilişti. Haberde 'MHP ilçe başkanı Ali Dertli, MHP eski Sakarya milletvekili Zihni Açba ve bir çok partilinin de aralarında bulunduğu heyet Akbalık mahallesindeydi' yazıyordu. Akbalık yazınca haliyle güreş aklıma geldi ve başladım haberin detayını incelemeye…

Akbalık Mahallesi Muhtarı Rüstem Bilge'nin ne kadar güreşi sevdiğini en iyi bilenlerdenim. Akbalık Yağlı Güreşlerinin yapılmayışından duyduğu üzüntüyü de biliyorum. Mahalle ziyaretinde bu konuların hepsinin konuşulduğu, Akbalık Mahallesi sakinlerinin güreşlerin yapılmamasından duyduğu rahatsızlığı, Ata sporumuz yağlı güreş için ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarını, yeter ki Akyazı'mızda yağlı güreş ateşinin sönmemesi için acilen çalışmalar yapılması gerektiği konusunda istişarede bulundular.

Şimdi gelelim kafamızdaki deli sorulara;

  1. Türkiye'nin ilk 3 büyük güreşleri arasında yer alan Tarihi Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri neden yapılmıyor?
  2. Yağlı Güreş düzenleyen Kentler Birliğinden neden ayrılındı?
  3. Güreşin belediyeye maliyeti ne kadar?
  4. Biz hiç yapmayacağız demedik derken, 3-4 yıl yapmayacağız dedik hatta yapınca da eskisinden daha iyi yapacağız sahayı da güzel bir arena haline getireceğiz cümlelerine kendiniz inanıyor musunuz?
  5. Bir sonraki seçimleri kazanacağınızın garantisi var mı ki ileride yapacağız diyorsunuz, yoksa seçim öncesi yapıp güreş sayesinde seçimleri kazanmayı mı düşünüyorsunuz?

Ayıca 2019 yerel seçimlerin sonrası yapılan Akyazı Belediyesi'nin Nisan ayı ilk meclis toplantısında meclis gündeminin 11. maddesi olan yağlı güreş birliğinden çıkma, Akbalık Yağlı Güreşlerinin yapılmaması konusu meclise sunulduğunda el kaldırarak onay verenlerin başında ise 2019 yılı Akbalık Güreş Ağası Mehmet Öztürk'ün gelmesi bu üzüntümü bin kat daha artırmıştır. Sayın ağam belediye başkanlığı göreviniz hayırlı olsun…

Ve gelelim 11 ay sonra dün yapılan Akyazı Belediyesi 2020 yılı Mart ayı belediye meclis toplantısına;

Akyazı'da bu konuyu tek dile getiren MHP ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri ve partililerin dışında başka kimse yok mu? Dediğim gibi MHP'lilerin mahalle ziyaretleri kapsamında yaptıkları akşam sohbetlerinde bu konular gündeme gelmiş, dünde mecliste gündem dışı söz alan MHP meclis üyesi İksan Özcan bu konuyu tekrardan dile getirmiş, 'ziyaretine gittikleri Akbalık Mahallesinde güreşlerin yapılmamasından dolayı mahalle halkının çok tepkili olduğunu belirtmiş' fakat kendisine cevaben Belediye Başkanı Soykan ise 'Akbalık Güreşlerini tamamen kaldırmadığımızı söylemiştik, ilerleyen yıllarda yapacacağız diyerek' konuyu geçiştirmiştir.

Son olarak;

1956 yılında ilki yapılan ve talihsiz bir olay sonrası yıllarca ara verilip yapılamayan, eski Akyazı Belediye Başkanı Sayın Hasan Akcan'ın göreve geldiğinde ilk işim bu tarihi güreşlerimizi tekrardan başlatacağız diyerek bu ateşi yakan, Akyazı Akbalık Yağlı Güreşlerinin başlamasına vesile olan eski başkanımıza ve bu güreşlerinin çıtasının yükselmesinde maddi manevi çok büyük emekleri olan unutulmaz efsane güreş ağası Sayın İdris Caymaz'a Sakaryalılar adına teşekkür ederim.

Merak edenler için tekrardan yazıyorum, bu yılda Tarihi Akyazı Akbalık Çayırı öksüz kalacak.

Benim çok sevdiğim bir sözle bugünkü yazımı noktalıyorum.

Geçmişine sahip çıkmak, geleceğe yön vermektir. Geçmişini bilmeyen gelecekten bir şey beklemesin.

Saygılarımla…