Ihlamur üretiminin artırılması için Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkemiz, ıhlamur üretimin az olmasından dolayı kış aylarında ıhlamur yaprağı ve çiçeğinin 140-180 Kg/TL’ye çıkmasına bağlı olarak ıhlamur ithal edilerek döviz kaybına uğruyor. Önemli gelir getirici aynı zamanda tıbbi ve aromatik bir tür olan, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bitki çayı ıhlamur üretiminin ülke kaynaklarından karşılanması önem arz ediyor.

1480 Ihlamur Toprakla Buluştu

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Geyve ilçesi Çınardibi köyünde 30 dekar alanda 480 ıhlamur, Kandıra ilçesi Kıncıllı köyünde 20 dekar alanda 1.000 ıhlamur fidanını toprakla buluşturularak 80 hane orman köylüsüne yeni bir gelir kapısı açtı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü 2015 yılında uygulamaya koyduğu “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” kapsamında atıl durumdaki bozuk ormanlarını orman köylüsüne yeni gelir kapısı yapıyor. Daima orman köylüsünün yanında olan kırsal kalkınmanın lokomotifi Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2015-2019 yıllarını kapsayan 5 yıllık sürede uygulayacağı “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” ile orman köylüsünün geleceğe umutla bakmasına vesile oluyor. Bu çerçevede Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü gelir getirici ağaçlandırma çalışmalarını Bakanlık hedefleri doğrultusunda artırarak orman köylüsünün yanında olmaya devam ediyor.

Eroğlu; “Kırsaldaki Vatandaşlarımızı Yerinde Kalkındırıyoruz”

Orman köylüsünü hasım değil hısım olarak gördüklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Biz her zaman orman köylümüzün yanında olduk. Ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’u orman içi ya da orman bitişiği köylerde yaşıyor. Bu projeleri geliştirmekteki ve uygulamadaki gayemiz, atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır” dedi.