Arifiye İlçesi Kışlaçay Mahallesi Muhtarı Cemal Aldemir geçtiğimiz gün rahatsızlanarak Covit-19 hastanesine başvurdu yapılan 3 testte negatif sonuç çıkarken. Radyolojik bulgularda ciğerlerde zatürre başlangıcı olduğu rahatsızlığı sonucu Covit-19 hastanesinde tedaviye alındığı öğrenildi…

Covit-19 hastanesinde tedavisine başlanan Cemal Aldemir'in sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisi devam edeceği öğrenildi..

Koronavirüs Zatürreye çevirir Mi?
Koronavirüs hayatımızın tam merkezinde yerini alalı epey süre geçti. Kış aylarının gelişiyle de 'Koronavirüs Zatürreye Çevirir mi?' sorusu en sık sorulan sorulardan biri haline geldi. Zatürre akciğerlerde bulunan alveollere (hava keselerine) iltihap dolmasıdır ve farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. 65 yaş ve üstünde bulunanlara ve kronik hastalığı olanlara zatürre aşısı uygulanabilmektedir. Koronavirüs en yaygın olarak ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü belirtileriyle ortaya çıkmaktadır. Ağır seyreden Covid-19 vakalarında zatürre gelişebilmektedir.

Koronavirüsün Zatürreye Çevirme Oranı Nedir?
Covid-19 vakalarının yaklaşık olarak %5'inde zatürre gelişmektedir. Zatürre gözlemlenen korona virüs hastaları genellikle yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Zatürre ve koronavirüsün birlikte görüldüğü hastalarda ölüm oranı ortalama %40 civarında seyretmektedir. Zatürre eşlik eden bir hastalık olmadan dahi çocuklar ve yaşlılarda, bağışıklığı düşük ve ek hastalığı olan kişilerde ölümle sonuçlanabilmektedir. Özellikle salgının artışa geçtiği bu kış aylarında zatürre ve koronavirüsten korunmak için alabileceğiniz bazı önlemler mevcuttur. Sigara pek çok farklı hastalığa sebep olmasının yanı sıra akciğer yetersizliğine de sebep olmaktadır. Sigarayı bırakarak zatürreye yakalanma riskini azaltabilirsiniz. Dengeli bir beslenme ve uyku rutini de bağışıklığınızı güçlendirerek koruyucu etki sağlayacaktır. Riskli yaş grubunda olanlar ve kronik hastalığı bulunan kişilerin maske ve mesafe kuralına özen göstermesi, zorunlu durumlar dışında evlerinde izole olmaları önem taşımaktadır. Riskli grupta yer alıyorsanız ve solunum güçlüğü, nefes darlığı ve yüksek ateş belirtilerinden bir veya bir kaçını gösteriyorsanız en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurarak PCR Testi yaptırmalısınız.