İlk etapta UZEP'i 15 farklı üniversitenin hizmetine açarak bu üniversitelerin kendine özgü eğitim süreçlerini uzaktan yürütmesine destek olan Sakarya Üniversitesi, bu hizmeti yaygınlaştırabilmek amacıyla üniversite temsilcileri ile çevrimiçi bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

'Uzaktan eğitim gelecekte de sürdürülecektir'

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, 'Tüm üniversitelerimiz uzaktan eğitim hizmetini kesintisiz bir şekilde vermek için farklı düzeylerde çaba sarf ediyorlar. Yükseköğretim alanı başarılı bir şekilde ilerliyor. SAÜ'nün Uzaktan Eğitim Platformu'nu sizlere takdim etmek ve hizmeti yaygınlaştırmak için sizleri bilgilendiriyoruz' dedi.

Uzaktan eğitimin covid-19 salgınıyla ilgisi olmayacak şekilde gelecekte de örgün eğitimin bir tamamlayıcısı olarak kullanılabileceğini ön gördüklerini belirten Prof. Dr. Savaşan, 'Salgından sonra örgün eğitime geçsek bile değişik modüller ile uzaktan eğitimin olanaklarını öğrencelerimize sunacağız. Tüm bu gelişmeler salgını bir fırsata dönüştürme çabası olarak görülebilir. Eğitim kalitesini iyileştirme adına bu konuda destek verme çabası içerisindeyiz. Bundan sonra yapılacak olan şey, hizmetlerimizi daha güzelleştirmek, derinleştirmek ve standardizasyonu sağlamak olacaktır' şeklinde konuştu.

UZEP tanıtıldı

SAÜ Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özmen de çevrimiçi bilgilendirme toplantısına katılan üniversite temsilcilerine UZEP'i tanıttı.

UZEP'in içerisinde bulunan modüller hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Özmen, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS veya LSM), Sanal Sınıf Modülü, Çevrimiçi Sınav Modülü, Ödev Modülü, Doküman Paylaşım Modülü, Duyuru Modülü, Raporlama Modülü ve Anket Modülü hakkında üniversite temsilcilerine bilgiler verdi.