İnternet üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptı. Rektör Savaşan, yapay zekanın artan önemine dikkat çekerek, 'Bilgi teknolojilerinin gelişmesiyle yapay zeka tabanlı yapılan çalışmaların hızlandığı ve ekonomik bir değer kazandığı günümüzde, YAZSUM 2020'nin üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşiyor olması bizler için bir gurur kaynağıdır' dedi.

'Çalışmalar artan bir hızla sürecek'

Lise ve lisans öğrencileri ile sektör çalışanlarının da bulunduğu, çok sayıda eğitmen ve akademisyenin yer aldığı yaz okulu programının alana önemli katkılar sunacağını belirten Savaşan, 'Yapay Zeka Yaz Okuluna 3 bini aşkın katılımcı ile 2 gün boyunca alanla ilgili birçok etkinlik düzenlenmiş olacak. 3 bini aşkın genç yapay zekaya ilişkin daha da fazla bilgi birikimi ile donanmış olacak' şeklinde konuştu. SAÜ Mühendislik Fakültesinin söz konusu yeni trendleri uygulamaya ve farkındalık oluşturmaya dönük her zaman öncü adımlar atan birimlerden bir tanesi olduğuna değinen Prof. Dr. Savaşan, etkinliğin teması olan yapay zeka alanındaki çalışmaların artan bir hız ve ivme ile devam ettiğine vurgu yaptı.

'Teknolojiyi üreten olmalıyız'

Türkiye'deki genç nüfusun teknoloji ile ilgili olduğunu belirten Savaşan, etkinliğin bu alanda bilgi birikiminin artmasına ve farkındalık oluşmasına yardımcı olacağını, yeni trendlerin Türkiye'ye çok daha hızlı adapte edilmesine hizmet edeceğini söyledi. Savaşan, 'Teknolojiyi sadece kullanan ve hızla tüketen bir toplum olmaktan, teknolojiyi üreten, ihraç eden ve yeni trendleri oluşturan bir topluma doğru evrilmemizi diliyorum. Tüm katılımcılara, organize heyetine, arka planda çalışan teknik personele ve eğitmenlere başarılar diliyorum' dedi.

Üç gün sürecek olan etkinlikte yapay zeka ve makine öğrenmesi, yapay zeka ve etik, evrişimsel sinir ağları, makine öğrenmesi ve R dili uygulaması, MATLAB ile yapay zeka uygulamaları, Pyhton ile yapay zeka uygulamaları, yapay zekanın sağlık, finans, mühendislik uygulamaları, veri madenciliği, metin madenciliği ile veri görselleştirme konularında yapay zekanın güncel kullanım alanları paylaşılacak.