1 Kasım Seçimlerine artık sadece 6 gün kaldı.

Son haftaya girerken seçim sonuçları ile ilgili tabloda netleşmeye başladı.

Seçim yasakları nedeniyle her ne kadar anket sonuçlarından bahsedemesek te 1 Kasım’da sandıktan “birinci parti” çıkması beklenen partinin oy oranının ülke genelinde yüzde 44-45 bandında olduğu ve Sakarya ise yüzde 65’lere dayandığı anketlerde görülüyor.

Sokakta ki havada bu oranları doğruluyor.

Klasik seçimlerin aksine sokaklarda sessizlik hâkim.

Kimsenin kafası karışık değil..

Seçmen sakin bir şekilde 1 Kasım’ı bekliyor.

Seçmenin büyük bir kısmı 13 yıldır süren istikrarın devamından yana.

Halk, 7 Haziran sonrası AK Parti’nin tek başına iktidar olma imkanını kaybetmesi ardından yaşananların ve Türkiye’nin nereye sürüklenmek istediğinin farkında.

MHP, CHP ve HDP ile Paralel Yapı, Doğan Medyası, PKK, DHKP-C ve IŞİD arasında ki bağlantı artık “flaş” oldu.

MHP ve CHP’nin dertlerinin ülke yönetmek yerine, AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırıp ülkeyi “kaosa” sürüklemek olduğunun farkına varmış halk.

1 Kasım Seçimlerinin; partiler arası bir seçim yerine “geleceğimizi oylayacağımız”, kendimiz ve çoluk çocuğumuzun “yarınlarına” oy vereceğimiz bir seçim olduğunu da biliyor halk.

Öte yandan 7 Haziran sonrası “ekonominin çarklarının” durduğu da bir gerçek.

7 Haziran öncesine göre artık kredi ile bir araba alırken 3-4 bin lira, ev alırken ise 30-40 bin lira daha fazla para ödemek zorundayız.

7 Haziran sonrası tek bir iş adamı yatırım yapmazken, emlakçiler ev satamıyorlar. Küçük esnafın cirosu da yarı yarıya düştü.

İş adamı yatırım yapmak, baba oğlunu evlendirmek, çiftçi ve küçük esnaf işini büyütmek için 1 Kasım’ı bekliyorlar.

1 Kasım’ın ya AK Parti ile “istikrar ve huzurun devamı” ya da AK Parti’siz “kaos ve karanlık bir döneme girmek” olduğu artık hepimiz için aşikar.

Yine AK Parti’nin, 1 Kasım Seçimleri öncesi dile getirdiği vaatlerde halk arasında büyük bir karşılık bulmuş durumda.

AK Parti’nin vaatlerini açıklaması ardından muhalefetin tek başına iktidar olma şansı olmadığı için vaatleri de unutulmuş durumda.

Halk, 13 yıldır bütün sözlerini tutan AK Parti’nin, seçim vaatlerini de yerine getireceğinden emin.

“Asgari ücretli” 1 Ocak’tan itibaren 1300 lira ve “emekliler de” 300 lira promosyona ilaveten azami 1.100 lira maaş alacaklarını biliyorlar.

“Gençlerde” bedava internet, istihdamlarının devlet tarafından desteklenmesi ve bunlara ilaveten projesi olan gence 50 bin lira destek gibi seçim vaatleri heyecan oluşturmuş.

Çiftçi” içinde 30 bin lira hibe destek ve yem ile gübreden KDV’nin kardırılması vaatleri umut olmuş.

İşini kuracak “bayanlara” verilecek olan 100 bin lira kredinin yüzde 85’ne devletin kefalet uygulayacak olması bayanlar arasında olumlu karşılanmış durumda.

“Esnaf” ve “iş dünyası” ise yeni vaatlerle ve istikrarın devamıyla 1 Kasım sonrası ekonominin büyüceğini ve canlanacağını düşünüyorlar.

Seçime 6 gün kala sokaklar da ki hava; Demirel’in AP’sinin 1965 ve Özal’ın Anavatanı’nın 1983’te tek başına iktidar olduğu, MHP’nin ikinci parti çıktığı 18 Nisan 1999 ve AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi havaya benzer durumda.

Ayrıca ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da muhalefet sokaklarda yok.

Önce ki gün Sakarya’da CHP’nin düzenlediği ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı köy mitinglerine katılan kişi sayısı yüzlerle ifade edebilecek kadar azdı.

MHP’nin birinci sıra adayı ve milletvekili Zihni Açba’yı gören seçmen var mı?

Yine Sakarya’da, MHP ve CHP’nin üçüncü sıra adaylarının ismini hangimiz biliyoruz.

Sokaklarda ve her yerde olan tek parti ise AK Parti.

Kısacası sokakta görünen tabloya göre AK Parti’nin 1 Kasım’da iktidar olacağını söyleyebiliriz.

Anketlerin aksine sokağın nabzı dikkate alındığında, AK Parti’nin seçimlerde büyük bir sürpriz yaparak yüzde 47,48 ve 49 gibi bir oy oranı ile tek başına iktidar olması kimseyi şaşırtmasın.

Ayrıca Sakarya’da, 1 Kasım Seçimlerinde büyük sürprizlere gebe.

AK Parti 6. milletvekilini Meclis’e gönderirken MHP hiç milletvekili çıkartamayabilir.

Twitter: @huseyinozcelik