Kıbrıs’ın Londra şubesi olarak değerlendirilen Soner Türsoy Mağusa’da “Kurul 5” müzik grubunun köklerinden yeşerdi.“Kurul 5” müzik grubunda uzun yıllar solistlik yapan Soner Türsoy, Almaya’ya gidene dek birçok müzik grubundan teklif alır. Aldığı teklifleri değerlendiren Soner Türsoy “Kurul 5” orkestrasından ayrılır ve başka orkestralarda üç yıl boyunca farklı mekan ve yerlerde çalışır.Kıbrısta çalıştığı süreler içerisinde başarılı ve popüler bir sanatçı olan Soner Türsoy bir yıl sürecek bir Almanya macerası yaşar. Aradığını Almanya’da bulamayan Soner Türsoy Askerlik Görevini yapmak üzere bir yıl sonra Kıbrısa geri döner. Müzisyen olması sıfatıyla Soner Türsoy’a Askerlik döneminde Güvenlik Kuvvetleri Bandosunda görev verilir ve askerliğini bandoda tamamlar.

Askerlik görevinden sonra Londra’da yaşamaya karar verir ve Soner Türsoy 1981 yılında Kıbrıs’tan ayrılır.Londra’da “Kıbrıs Dörtlüsü” isimli müzik grubu ile kaldığı yerden müzik hayatına devam eder. Kısa sürede LondraTürkleri tarafından sevilen ve tutulan Soner Türsoy 1984 yılına kadar “Kıbrıs Dörtlüsü” nde görev yapar ve zirvenin basamaklarını yarılar.O dönem Londra da meşhur ve gündemde olan “Erenler” isimli müzik grubundan teklif alır ve 1984 yılında “Erenler” müzik grubuna katılarak onlarla beraber üç yıl müzik yapar.

1987 yılına gelindiğinde Soner Türsoy Londra da artık bir markadır. Ayni yıla denk Londra’da “Kelebekler” isimli yeni bir müzik grubu kurulur ve Soner Türsoy bu grubun solisti olur. 1987 yılından bu güne dek Soner Türsoy halen “Kelebekler” isimli müzik grubun solistliğini yapmaktadır.Yıllar içerisinde Yonca Evcimik’le ilk konserini yapar daha sonra Tarkan, Çelik, Mustafa Sandal, İbrahim Tatlıses, Grup Laçin, Mirkelam, Demet Akalın gibi sanatçılarla ayni sahneyi paylaşır.Soner Türsoy’un en büyük hayali artık bir kayıt stüdyosu sahibi olmak. Bu konuda kolları sıvar ve profesyönelce hareket ederek önce “Stüdyo” eğitimini alır.

Soner Türsoy “MW Sound Engineer” okulunu girer ve başarı ile bitirir. İlk stüdyo hayatına 4 track Tascam aleti ile başlar. Daha sonra bu aletler 8 ve 16 track olur.Profesyonel anlamda ilk CD‘sini 1996 yılında İstanbul’da piyasaya sürer. Türkiye de acımasız piyasa şartları Soner Türsoy ve İstanbul’daki firmasının arasını açar. Bu durum karşısında Türkiye de iş yapmama karı alan Soner Türsoy kendi firması olan Sonn Production ve Sonn Recording Studios’unu Londra da kurar.Son gelişmiş teknoloji ile donatılmış kayıt stüdyosun da bu gün 96 track digital kayıt yapma imkanına sahiptir. Müzik ve İş hayatında başarılı bir grafik çizen Soner Türsoy, Aranjör olarak da birçok başarılı yapıta imza atmıştır.
20.01.1965 tarihinde Topcuköy,Mağusa da doğan Soner birlikte olduğu ailesi ile Babutsa ailesinden biri olarak Londra da yaşamaktadır.

ALİ SÖNMEZ
1970 Senesinde Londra’da doğdu.7 yaşında doğum günü hediyesi olarak babam tarafından hediye edilen bağlamayla tanışılan bu ilk yıllar, Ali Sönmez``in henüz yedi yaşlarında olduğu yıllardır. Ve ilk tuttuğu bağlama ise, ya boyuna yakındı, ya boyundan az büyük..!Ali Sönmez, Londra,da ki evlerinde ne zaman uygun bir fırsat yakalasa hemen bahçelerinde bir köşeye çekilir ve saatler süren çalışmalarında en küçük bir bıkkınlığı ve yorgunluğu olmadan, teller üzerinde dolaşıp, türküler söylüyordu..Bu yoğun çalışmaları sonuçsuz kalmaz ve ne zaman bir sosyal etkinlik olsa, etkinliğin` ön sıralarında Ali Sönmez, bağlamasıyla yer alıyordu.
Ali Sönmez, 2008`li yılların başına gelinceye kadar çeşitli etkinliklerde içinde bulunduğu müzik grubunda şarkılar söyledi.

Hiç bir müzik eğitimi almadığını ifade eden Ali Sönmez “Daha çok iyi bir kulağa sahip olduğum için şarkıları söylemede zorluk hiç çekmiyordum.Uzun yıllar Soner ile kelebekler grubunda solistlik yaptım. Daha sonra bana teklif edilen babutsa projesine katıldım.Kaset yapma fikri bu ortamda doğdu ve ilk Kıbrıs türkülerini ben,Soner ve Peri ile Londrada studio kayıtlarına başladık. Bu yeni dönem çalışmalarımı yoğunlaştırdığımda, geleneksel türkülerimizin özündeki motiflere mümkün olduğunca yakın durarak, yorumdaki `tarzım üzerinde değişikliğe gittim... Bu yöndeki tarz değişikliğimi özetleyecek olursam, şöyle diyebilirim:Kıbrıs Türk halk müziğimiz üzerine, gelecekteki nesillerimizin yapmasını istediğim bir üretim biçimidir bu... Elbette gelecek nesiller, hiç kuşkusuz, o yıllarda sahip olacakları yeni elektronik donanımlar ve bilgi birikimleriyle çok daha iyisini yapacaklardır...Türkülerimizi sırf sazla çalman yalınlıktan kurtarıp, batı enstrümanlarıyla birleştirerek günümüzün gençliğine sevdirmek” diyor…
Ali halen ailesi ile birlikte Londra da yaşamaktadır. BABUTSA Türkiye ye geldiklerinde Sütüdyo konuğum olacaklar.. Bu Başarılı Guruba Başarılar Diliyorum.. .