Ulusal ve yereldeki bazı gazeteciler FETÖ /PDY terör örgütünün önemli bir gücünün de AK Parti teşkilatları ve AK Partili belediyelerde olduğunu iddia ediyorlar.

Bazı Twitter fenomenlerinin, attıkları tweetlerde operasyon günlerini verenlere dahi şahit oluyoruz.

Yine bu gazeteci ve Twitter fenomenleri teşkilat ve belediyelerde FETÖ’cü kaynadığından ve bunlara dokunulmadığından yakınıyorlar.

Bu iddialar neredeyse şehir efsanesine dönüşmüş durumda.

Gerçekten durum bu gazetecilerin ve Twitter fenomenlerinin yakındığı gibi mi?

15 Temmuz darbe girişimi üzerinden 50 güne yakın bir zaman geçti. Bu süreçte ülke genelinde 100 bine yakın kişi gözaltına alınırken on bine yakın tutuklama ve meslekten ihraç var.

Bu süreçte de Sakarya’da, darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 988 şüpheliden 475`i tutuklandı.

421`i adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla olmak üzere 513 kişi salıverildi.

Gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Yine bine yakın isimde meslekten ihraç edildi.

.

Tüm bu süreçte Sakarya’da, belediyelerden Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerde 17 kişi işinden uzaklaştırıldı.

Peki FETÖ’cü cani terör örgütünün kolları her yere uzanmış görünüyorken TSK, emniyet, devlet daireleri, yargı, bürokrasi, siyaset, sanat ve spor camiaları, iş dünyasını sarmışken bu sayı yeterli mi?

Büyükşehir Belediyesi dahil Sakarya’da ki belediyelerde çalışan sayısı toplamda birkaç bin kişiyi geçmiyor.

Bu çalışanların çoğu da işçi statüsünde ve işçilerin çoğu da sözleşmeli.

Yine taşeronlar kanalıyla çalışan işçi sayısı da epey fazla.

Bu belediyelerde ki memur sayısı ise birkaç yüzlerle ifade edilebilecek kadar az.

Yani belediyelerde ki toplam çalışan sayısını; milli eğitim ve sağlık bakanlığı gibi bakanlık personelleriyle kıyasladığımızda bu kurumların onda, yirmide biri olduğunu görüyoruz.

FETÖ/PDY terör örgütün yapılanmasına baktığımız da daha çok özellikle TSK, emniyet, yargı, bakanlıklara ait kamu kurumları gibi etkinliği yüksek olan devlet kurumlarında memur şeklinde örgütlendiklerini görüyoruz.

Belediyelerin sözleşmeli ve işçi kadrolarına rağbet edeceklerini düşünmüyorum.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanımız Akar’ın yaverleri gibi Sakarya’da FETÖ ile mücadeleden sorumlu vali yardımcısının kripto FETÖ’cü çıkması gibi belki bazı belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları arasında FETÖ’cü çıkabilir.

Ayrıca belediyelerin 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra ciddi bir ayıklanma süreci geçildiğini de unutmayalım.

Sakarya AK Parti il ve ilçe teşkilatlarına gelince de bu yapılar içinde de en fazla birkaç kripto FETÖ’cü çıkabilir.

Belediyelerde olduğu gibi AK Parti Teşkilatları da 17-25 Aralık sürecinde ciddi bir ayıklanma geçildi.

Ayrıca şu an İç İşleri Bakan’ı olan Süleyman Soyla o dönem teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi yaparken 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası 50’den fazla il ve yüzlerce ilçe teşkilatını görevden aldı.

İl ve ilçe kongreleri ile yerel ve genel seçimlerde AK Parti’nin aday gösterdiği isimlerin ciddi bir MİT soruşturmasından geçtiği de o dönemler çok konuşulmuştu.

Kanaatime göre Sakarya’da AK Parti açısından FETÖ/PDY terör örgütü konusunda asıl sorun ve tartışılması gereken konu ise kamuya atanan FETÖ’cü üst düzey memur ve bürokratlara kimlerin referans olduğu konusudur.

Twitter: @huseyinozcelik