Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Yazılımcı Proje Yarışması’nın “Etik Hacker” kategorisi tamamlandı.
Gençler, güvenlik açıklarını bulmak için Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) hazırlanan atölyede kıyasıya yarışarak siber güvenlik alanındaki yeteneklerini sergiledi.
Güvenlik açığını bulmaya çalıştılar
Yarışmacılara zafiyet içeren uygulamalar sunuldu ve bu uygulamalardaki güvenlik açıklarını tespit etmeleri istendi.
12 genç, güvenlik senaryolarını ele alarak kendilerine sunulan farklı alanlardaki mobil uygulamaların güvenlik açıklarını, zafiyetlerini yakalamak için pür dikkat, tam odak çalıştı.
Dikkat çekici yetenekler
SGM’de gerçekleşen yarışmada gençler hem bilgi hem de yetenekleriyle dikkat çekti. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada gençler, siber güvenlik alanında kendilerini test etme fırsatı buldu hem de eğlenceli bir deneyim yaşadı.
Ödül töreni
Yarışmanın sonuçları, ilerleyen günlerde düzenlenecek ödül töreniyle açıklanacak. Şimdi gözler, yarışmanın ikinci etabı olan “Oyun Geliştiricisi” kategorisine çevrildi.