Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ülke sporu ve Sakarya'nın sportif başarısının tesisleşmeden geçtiği vurgusuyla başlattığı yatırım hamlelerini Sakarya kamuoyu ile gün gün paylaşıyor.

Alemdar müjdeleri vermişti

Alemdar, ilçeleri spor tesisleriyle buluşturacakları projelerin müjdesini bir süre önce vermiş ve çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili süreçlerin olgunlaşması uzun sürmedi ve Başkan Alemdar, ilçelere spor sahaları, kapalı spor salonları ile tesislerin yapım süreçlerini açıklamaya başladı.

31 bin metrekare alan üzerine 402 seyirci kapasiteli salon

Son müjdeyi ise Kaynarca'ya veren Alemdar, 31 bin metrekare alan içerisinde, 402 seyirci kapasiteli, antrenman, soyunma odaları, teknik odalar ve sportif bölümlerin bulunacağı Kapalı Spor Salonu'nun yapımı için 30 Haziran'da ihaleye çıkacaklarını müjdeledi.

“Ülkenin en başarılı sporcuları yine Sakarya’da yetişecek”

Alemdar, "Gençlerin geleceği, ülke ve Sakarya'daki sportif başarının yükselmesi ve daha güçlü, başarılı bir gençliğin inşası için tesisleşmenin önemine her fırsatta vurgu yapıyoruz. Kaynarca'mızda inşa edeceğimiz modern tesisle yeni yetenekleri keşfedecek, gençlerimizin geleceğine yön verecek bir çalışma ortaya koyacağız. Sporla gelişen, büyüyen bir Kaynarca için tesisimizin yapımına başlıyoruz. Bu şehri yeniden ülkenin en başarılı sporcularını yetiştiren, Türk Bayrağı'nı dünya sahnesinde dalgalandıran gençlerin şehri yapmayı arzu ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

30 Haziran'da yapılacak ihale sonrası spor salonunun yapımı için çalışmaların hızla başlaması bekleniyor.

Tesisin teknik detayları neler?

402 seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonu içerisinde tribünlü basketbol, voleybol ve hentbol alanları ile antrenman salonları, revir, hakem odaları, soyunma ve duş alanları, teknik ve idari odalar bulunacak.

3 800X450-10