Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar tarihi yatırımları şehrin altyapısıyla buluşturmaya devam ediyor. 111 kilometrelik hat ile Erenler'in Çaybaşıyeniköy, Tuapsalar, Hürriyet, Tepe ve Kayalarreşitbey mahallelerinin altyapısı geleceğe hazır hale getiriliyor.

Proje kapsamında içme suyu iletim güvenliği artırılacak, kayıp kaçağın önüne geçilecek, atık su yönetimi daha etkin hale getirilecek ve bölgenin altyapı kapasitesi uzun yıllar kesintisiz hizmet verecek şekilde güçlendirilecek.

78 kilometrelik içme suyu hattına ek olarak…

Toplam 78 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattıyla entegre çalışacak ve hat basıncını dengeleyecek 2 adet BKV (Basınç Kırıcı Vana) odası ile 2 adet debimetre odası inşa edilecek. Olası arıza durumlarında hızlı ve lokal müdahale imkanı sağlamak amacıyla 8 adet tahliye odası, iletim güvenliğini artırmak için ise 5 adet vantuz odası yapılacak.

Atık sular 33 kilometrelik yeni kanalizasyon hattıyla güvenle taşınacak

Projenin atık su iletimi etabında 33 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı inşa edilecek. Hatta ek olarak cazibeli akışın mümkün olmadığı düşük kotlu bölgelerde atık suların ana hatta basınçlı iletimi için 2 adet paket terfi merkezi kurulacak.

Güçlü altyapı, modern şehir

Sakarya’nın dört bir yanında devam eden altyapı seferberliğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Altyapıyı merkeze alan bir anlayışla hareket ediyor, şehrimizin geleceğini sağlam temel üzerine inşa ediyoruz. Sadece yapısal alanda değil, aynı zamanda hemşehrilerimizin gelecek ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduruyoruz. Bu kapsamda suyun her damlasına hayati değer veriyor, geri dönüşüm ile şehrimizin eşsiz doğasını koruyoruz” ifadelerini kullandı.

“Erenler’in altyapı geleceğini güvence altına alıyoruz”

Başkan Alemdar, açıklamasının devamında dev yatırımın teknik detaylarına değinerek, “Erenler’de altyapı devrimini başlatıyoruz. İhalesini tamamladığımız 111 kilometrelik projede geniş çaplı dev düktil hatlardan en küçük abone bağlantısına kadar her noktayı yüksek mühendislikle yeniliyoruz. 78 kilometrelik içme suyu hattımızı akıllı basınç kırıcı vana ve debimetre odalarıyla donatarak kayıp-kaçağa son veriyoruz. Eş zamanlı olarak 33 kilometrelik yeni kanalizasyon ağımızı ve paket terfi merkezlerimizi inşa ederek ilçemizin çevre sağlığını mühürlüyoruz. Yer tesliminin ardından saha çalışmalarımız başlayacak. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 05 13 At 23.53.35Whatsapp Image 2026 05 13 At 23.53.35 (3)Whatsapp Image 2026 05 13 At 23.53.35 (4)Whatsapp Image 2026 05 13 At 23.53.35 (2)