Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla, Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında Yomra İkisu’da kurulan örnek bahçede düzenlenen fındık hasat şenliği ve örnek bahçe ziyaretleri gerçekleştirildi.
Başkan Genç ardından TOBB Uyum-TTSO Arabulucuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Açılış Töreni ve Trabzon İş Dünyası istişare toplantısına katılım sağladı.
Trabzon Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonlarla fındıkta farkındalık yaratılmanın amaçlandığını belirten Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Dünya Fındık Haftası’nın ülkemize ve tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dileyerek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sakarya’nın fındık üretimindeki stratejik konumuna dikkat çeken Başkan Mustafa Genç, “Fındık, ülkemizin tarımsal ihracatında hem ekonomik değer hem de istihdam açısından en önemli ürünlerin başında geliyor. Sakarya olarak biz de bu üretim zincirinin kilit halkalarından birini oluşturuyoruz. Gerek üretim kapasitemiz, gerekse kaliteli ürün potansiyelimizle sektördeki yerimiz her geçen gün daha da güçleniyor.
Bu tür organizasyonlar; üreticiden sanayiciye, ihracatçıdan kamu temsilcilerine kadar tüm paydaşların aynı platformda buluşarak farkındalık geliştirmesi açısından son derece kıymetlidir. Fındıkta verimliliği ve kaliteyi artırmak, sürdürülebilir üretim modelleriyle dünya pazarındaki rekabet gücümüzü korumak ve geliştirmek için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor,” dedi.