Konu ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ projenin TOBB Türkiye Ulaşım ve Lojistik Sektör Meclisi’nin de yakın gündemi ve takibinde olduğuna dikkat çekerek, sektör meclisinin projenin yeniden başlaması ve sanayiyle entegrasyonunu önemsediğinin altını çizdi.

Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi; “Şehrimiz ve ülkemiz için oldukça önemsediğimiz Karasu Demiryolu projesinin ihale aşamasının ardından şantiye süreçleri de büyük bir titizlikle ilerliyor. Yakın zamanda bu konuyu “sanayiyi doğrudan demiryolu ağıyla buluşturmalıyız, Güçlü Üretim Tesislerimizi Demiryolu ile entegre etmeliyiz” diyerek gündeme getirmiştik. BU konuyu TOBB Türkiye Ulaşım ve Lojistik Sektör Meclisimize de taşıdık.

Odamızdan Meclis Üyemiz Yiğit Ateş’in sektör temsilcisi olarak yer aldığı TOBB Ulaşım ve Lojistik Sektör Meclisi’nin gerçekleştirdiği son toplantısının ana gündemi demiryolu taşımacılığı oldu. Toplantıda özellikle intermodel taşımacılık- lojistik merkezlerinin demiryolu entegrasyonu, organize sanayi bölgelerinde demiryolu bağlantısı, intermodel teşvik sisteminin ulusal teşvik sistemine entegre edilmesi, demiryolu taşımacılığına özel bir teşvik modelinin oluşturulması, lojistik merkezlerinde demiryolu bağlantısı şartının mevzuata eklenmesi konuları ana gündem maddesi olarak görüşüldü.

TOBB Sektör Temsilcimiz Ulaştırma Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar’a Karasu Limanının ulusal demiryolu ağına bağlantısının intermodel bir sistemle gerçekleştirilmesi ve bu alan içerisinde demiryolu bağlantılı bir organize sanayi bölgesinin kurulması ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Gündemde Yer Almasında Odamızın Etkisi Büyük

Bu konuların özellikle öne çıkması, TOBB meclis gündemine alınmasında hem Oda olarak bizim kamuoyu gündemine sıklıkla bu konuyu sunmamız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu ile görüşmelerimizin ciddi etkisi oldu.

Çin–Orta Asya-Azerbaycan ve Avrupa’yı Birbirine Bağlayacak

Karasu Demiryolu projesinin tamamlanması ve akabinde hükümetimizin programa aldığı 3. Köprüdeki demiryolu bağlantısının da sisteme alınmasıyla Sakarya’mızın Zengezur Koridoru üzerinden Çin – Orta Asya- Azerbaycan ve Avrupa’yı birbirine bağlayan önemli bir merkez haline geleceği de belirtiliyor. Bu da projenin ne denli önemli ve stratejik bir proje olduğunu gösteriyor.

SATSO olarak bu konuda yaptığımız girişimlerin olumlu sonuçlar vermesi ve projenin sadece yerel veya bölgesel değil, ulusal ve uluslararası taşımacılığa da katkısının görülmesinden oldukça memnunuz.