Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan TAMP Sakarya Planına göre Yerel Düzey Arama ve Kurtarma Hizmet Grubu Operasyon Planında yer alan İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, SAKE (Sakarya Arama Kurtarma Ekibi), S.A.B.A.H (Sakarya Afete Hazırlama ve Bilinçlendirme Derneği) ve SAKDER (Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği), İHH Sakarya Şubesi ve TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Derneği ekiplerinin katılımıyla Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde ‘Mağara ve Kuyu’da Arama Kurtarma tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği yapılan tatbikatta Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine gelen ihbarda; Define arama sırasında Mağarada ve Kuyu’da 3 vatandaşın mahsur kaldığı ihbarı üzerine TAMP Sakarya kapsamında Arama Kurtarma Hizmet Grubu Operasyon Planında yer alan Destek Çözüm Ortaklarının AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) üzerinden harekete geçirilmesiyle ekipler olay bölgesine sevk edildi.

Olay bölgesine sevk edilen ekipler tarafından gerçekleştirilen müdahale çalışmalarında öncelikle kazazedelerin bulunduğu kapalı girişler temizlenmiştir. Senaryo gereği 8 metre yatay, 20 metre dikey devam eden mağara tabanında ve su kuyusunda ilerleyen ekiplerimiz mahsur kalan kazazedelere başarıyla ulaşmış ve bulundukları ortamdan tahliyeleri sağlanarak tatbikat sona erdirildi.

Toplam 80 personelin katıldığı tatbikatta; TAMP Sakarya Arama Kurtarma Hizmet Grubu Operasyon Planında yer alan Destek Çözüm Ortaklarının Mağara ve Kuyularda oluşacak acil durumlarda kazalara müdahale edebilme kapasite ve kabiliyetin arttırılması amaçlandı.