Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığına katkı sağlayacak etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. YADEM marifeti ile Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Alzheimer Kader Değil, Önlenebilir Bir Hastalıktır” başlıklı konferans düzenlenecek.

Önlenebilir bir hastalık
23 Eylül Salı günü saat 14.00’te Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda alanında uzman isimler vatandaşlarla buluşacak. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Yeşim Güzey Aras ile Dil ve Konuşma Terapisti Emrah Karacaoğlu, Alzheimer’in erken teşhis, beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla önlenebilir bir hastalık olduğuna dair önemli bilgiler paylaşacak.

Dikkat edilmesi gereken noktalar ele alınacak
Konferansta, özellikle yaşlı bireylerde sıkça görülen bu hastalıkla mücadelede ailelerin ve bireylerin dikkat etmesi gereken noktalar ele alınacak. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve zihinsel aktivitelerin hastalığın önlenmesindeki etkileri katılımcılara aktarılacak.