Başkan Adıyaman mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Emeğin, dayanışmanın ve alın terinin simgesi olan 1 Mayıs’ı; hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu, insan onurunun korunduğu bir toplum idealimiz doğrultusunda karşılıyoruz.
Savunma makamının temsilcileri olan avukatlar olarak; emeğin değerinin korunmasının, çalışma hakkının ise vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunun bilincindeyiz. Adaletin tesisi, ancak emeğin sömürülmediği, eşitliğin ve hakkaniyetin egemen olduğu bir toplumsal düzenle mümkündür.
Hak arama özgürlüğü, insan onuruna yakışır çalışma hakkı ve güvenli çalışma koşulları, demokratik bir hukuk devletinin ayrılmaz unsurlarıdır. Bu değerler uğruna verilen her emek, toplumun ortak geleceğine yapılan en kıymetli katkıdır.
Bu vesileyle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; alın teriyle hayatı var eden tüm emekçilerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, insan onuruna yakışır bir çalışma hayatı için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”





