Kentin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve sahaya inerek çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden MHP Sakarya Milletvekili aday adayı Ahmet Kazıcıoğlu, eski Atatürk Stadı arazisi ile Et ve Süt Kurumu (ESK)kombinası arazisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
TOKİ tarafından yeni stat karşılığında devir alınan ve 80 milyon liraya satışı yapılan eski stat arazisiyle ilgili hukuk sürecinin devam ettiğini hatırlatan Kazıcıoğlu, bu alanın yeşil alan olarak kalması için mücadelenin devam etmesi gerektiğini söyledi.
ESKİ STAT
Kazıcıoğlu, 'İlgili firma 80 milyon liraya bu araziyi satın aldı ancak ortada İMO tarafından açılmış bir dava var. Mahkemenin bu alanı 2.kez yeşil alan ilan etme olasılığı da bulunuyor. Bilirkişi arazide yapılan imar planının kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu yazarak mahkemeye sundu. 27 dönümlük bu stat arazisinin Bursa'da olduğu gibi kente yeşil alan olarak kazandırılması gerekiyordu. Firma bu alanla ilgili tasarruf ve projelerini de açıklamadı. Stat arazisi şehrindir' dedi.
ET BALIK
Diğer yandan Alancuma'ya Et ve Süt Kurumu kombinası (Et Balık) yapılacağını anlatan Kazıcıoğlu, 'Sakaryapark'ın yanında bulunan Et Balık kombinası taşındıktan sonra bu arazi nasıl değerlendirecek çok merak ediyoruz. Burasıyla ilgili bir plan düşünce var mı kamuoyu bilgilendirilmedi. Ancak Et Balık arazisi Sakaryapark'la bütünleşmelidir. Bu arazide stat arazisi gibi hemen satışa çıkarılmamalıdır. Bunun şehrin baskı unsurunu oluşturması, böyle bir davranışı kamuoyunun engellemesi gerekiyor' dedi.
İZİN VERMEYECEĞİZ
Şehirde bulunan her boş arazinin hemen satılarak konut ve rezidans gibi projelerle adının gündeme gelmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan Ahmet Kazıcıoğlu, ' Şehrimizin betonlaşmasına göz yummak, yeşil alanlarımızın artma fırsatını göz göre göre kaçırmak, geleceğimize ve çocuklarımıza karşı büyük bir vebaldir. Bu vebali kimse ödeyemez. Nefes alanlarımızı kimse bizden alamaz. Biz geleceğimizin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz' ifadelerini kullandı.