Döviz kuru ve kredi faizlerindeki artış nedeniyle ödeme sıkıntısı yaşayan birçok şirket konkordato ilan ederken Sakarya'da bir ilk yaşandı. Söğütlü'de Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) çocuk odası mobilyaları sektöründe faaliyet gösteren Çağdes Ebatlama Mobilya Hizmetleri İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Konkordato ilan etti

Yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle Sakarya 2.Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran firma temsilcileri, ekonomik sorunlara dikkat çekti.Mahkemeye yapılan başvuru sonrasında karar ilan edildi..

İ L A N
T.C.
SAKARYA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'NDEN
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)

ESAS NO : 2018/395 Esas

Mahkememizce ;Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 18269-26005 sicil sayısı ile işlem gören Davacı ÇAĞDES EBATLAMA MOBİLYA HİZMETLERİ İNŞAAT TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 24/09/2018 tarihinden başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI verildiği ve geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Gülhan AKTAŞLIOĞLU' nun atandığı, 28/02/2018 tarih, 7101 sayılı Yasa'nın 16.maddesi ile değişik İİK'nun 288.maddesi gereğince;'Alacaklıların , ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ' hususu ilanen ihtar ve tebliğ olunur.