Mustafa Yıldız, 'Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün başlangıcı, sinolog Heinrich Zimmermann tarafından, ilk defa 24 Mart 1925'te Almanya'nın Berlin kentindeki Spor Sarayı'nda Dünya Hayvanlar Günü'nü düzenlendi. Bu ilk etkinliğe 5.000'den fazla kişi katıldı. Dünya hayvanlar günü yapılan değişik etkinliklerle kutlandı. Etkinlik daha sonra 1929'da, 04 Ekim'e aktarıldı. Nihayet, Mayıs 1931'de, İtalya'nın Floransa'daki Uluslararası Hayvanları Koruma Kongrelerinin 'nin bir kongresinde, 04 Ekim Dünya Koruma Günü'nün evrensel hale gelişi kabulü oybirliğiyle kabul edildi. O günden günümüze kadar her yıl 04 Ekim'de sokak hayvanları koruma günü düzenli olarak bütün dünyada kutlanmaktadır.

Hayvan deyince aklınıza yalnız kedi köpek gelmesin. Biz dünyadaki tüm hayvanlardan bugün bahsetiyoruz. İnsanların yaşadığı çevrede bencilliğin her çeşidini maalesef sergilemektedir. İnsanlığın davranışlarını gözlemlerseniz, dünya da kendilerinden başka hiçbir canlı yaşamamaktadır. Yalnız evrende kendileri bulunmaktadır. Tabi bu davranışın bir bedeli olacaktır. Zamanı gelince insanoğlu bunun bedelini maalesef çok kötü olarak ödeyecektir. Nasıl mı? En basitinden siz dünyada arıları yok edin. Karşılığı baharda çiçeklerde tozlaşma ve döllenmeyi önlersiniz. Her türlü meyve ve de sebzeyi unutun. İnsanlık açlığa mahkum kalacaktır. Yalnızca arı bunu yapıyorsa diğer hayvanları ve de dünyadaki görevlerini düşünmek dahi istemiyorum. İnsan doğaya, çevreye bu kadar acımasız olmamalıdır. Atalarımız geçmişteki davranışlarını incelerseniz, kuşlara dahi tünekler yapmışlardır. Bizler rant uğruna plansız bir şekilde çevreyi, doğayı yok ediyoruz.

Doğa ve hayvan sevgisini erken yaşta çocuklara aşılanması gerekir. Sokak hayvanları, doğa, çevre konusunda kamunun yanında sivil toplum örgütleri, taşın altına ellerini koymak zorundadır. Doğa ve de bu doğada yaşayan tüm canlılar hepimizindir. Allah'ın biz kullarına emanetidir. Emaneti en güzel bir şekilde korumak ve de kollamak biz kulların görevidir. Hayvan sevgisini çocuklarımıza çok küçükken aşılayalım. Çocuk büyüyünce çok geç olabilir. Zaman çok hızlı akıyor. Zamanı durdurmak mümkün değil. Geleceğimiz olan çocukları doğa, çevre, hayvanlar konusunda şimdiden eğitelim. insanlığın çöpe attığı gıdalarla dünyada ne aç bir insan ne de aç bir hayvan kalır her türlü israf dinimizde haramdır.' ifadelerinde bulundu.