Kaza 2 Eylül tarihinde, Kocaali ilçesi Kocaali-Akçakoca yolu üzerinde meydana gelmişti. Mehmet K. idaresindeki hafif ticari aracın kontrolden çıkması sonrası karşı şeritten gelen 54 KS... ile 81 DL... plakalı motosikletlere çarptı. Meydana gelen trafik kazasında 7 kişi olay yerinde can verirken, 3 kişide yaralanmıştı.

Kazayı hafif yaralarla atlatan ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan hafif ticari aracın sürücüsü Mehmet K.'nın tedavisi tamamlandı.

Yaralı kurtulan ve tedavisinden sonra hastaneden taburcu edilen hafif ticari araç sürücüsü Mehmet K. soruşturmayı yürüten Kocaali Savcılığının kararıyla polis ekiplerince Kocaali İlçe Emniyeti'ne götürülerek gözaltına alındı. Buradaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KOMŞUNUN YARDIMI FACİAYLA BİTTİ
Tutuklanan sürücünün, kaza sırasında araçta bulunan Canan Morkoç'un komşusu olduğu ve komşusunun misafir ettiği akrabaları Gülcan Morkoç Arslanbaş, Ufuk Arslanbaş ile Gülsüm Morkoç'u terminale bırakmak için aracına aldığı ve daha sonra araçta kendisi haricindeki 4 kişinin öldüğü öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.